Aug 1, 2007

zararlilar

Her tatil donusu tatil uzerine bircok geyik doner. Kacinilmazdir. Kim nerelere gitti, neler yapti, daha once digerleri gitti mi, yoksa sonra gidecek mi....

Is arkadaslarimdan birisi de iki sene once Efes-Selcuk-Kusadasi-Izmir-Istanbul yapmis. Turk bayanlarinin ortalama olculerine gore daha zayif, daha uzun, daha sarisin olan bu bayan bir daha Turkiye'ye gitmeyi dusunmuyor maalesef.

hakvermiyor degilim icin icin. gezip gormek, tatil yapmak icin aylarca calisip, para biriktirenler cesitli etobur ve otoburlarin saldirilarina ugramalari sonucu oflayip puflayip kacarak uzaklasiyorlar.

Etoburlar: Bu erkek turleri kendilerine uygun sandiklari avlarini yakalamak için oldukca banal tuzaklar kurarlar. Oncelikle avin hangi ulkeden geldiklerini tahmin ederek sirinlikler yaparlar. almanca, ingilizce, fransizca, ispanyolca..... bildikleri butun kelimeleri siralarlar. av gayriihtiyoari tebessum etmisse ... oy oy oy.... etobur biraz daha ileriye gidiyor; avini nefes alamayacagi sekilde sariyor. Avin en küçük bir şansı bile yok, en ucuzundan telefon numarasi ya da email adresini vererek kurtuluyor. Etoburlar adlarindan anlasilacagi uzere et pesindedirler. Avlarinin adi, sani, ne oldugu aslinda hic onemli degildir. Yine de tercihleri yabancilardir. Kazara bir Turk'u yabanci sandilarsa "afedersin abla" gibi anlamsiz kelimeler gevelerler.
Etoburlar kas ve kalkan iklimine cok uyum gosteremiyorlar. Gecen yilki tatilimde kadim dostumla gozlemledigimiz kusadasinda bol miktarda olduklari. Kusadasi etoburlari digerlerinden ayirtedilmis olmak icin siyah ustune sari parlak yazili "Gigolo Latino 500$" tshirtleriyle 100 metre oteden taniniyorlar.

Otoburlar: Etoburlara gore daha zararsizdirlar. Parayla beslenirler. Otoburlarin gozleri ve kulaklari oldukca hassastir, alanina giren avi salise farkiyla hissederler ve atmaca gibi atlarlar. Etoburlardan farkli olduklari bir yon de fiziksel temasa aninda gecmeleridir. Amaclari et degil de para oldugu icin dokunmakta hic sakinca gormezler, avin kolundan tuttuklari gibi dukkanlarina goturur, birseyler yedirir icirirler, avin gozlerinin icine baka baka indirim yaptiklarini soyleyip degerinin en az yirmi katina satmaya calisirlar. Otoburlar icin avin disi, erkek, tek, cift olmasi onemli degildir. av avdir, baska bir detayla ilgilenmez.

turlerinin tukenecegi gunu umutla bekliyorum

2 comments:

Saba Gamze said...

Bir "Gigolo Lation 500$" T-Shirt'ü almadık ya ben ona yanarım.

Ben said...

yine gideriz hic uzulme:)

Orada bir blog var uzakta, o blog benim blogumdur....