Jul 24, 2007

Tatilcinin seyir defteri-2

Hala Kalkandayiz.
Fidanka evleri Kalkanin az birsey disinda. Araba olmazsa plaja inmek bile cocuklarla zor olabilirdi. Denize gitmek yerine havuzu tercih edenler icin de iyi haber havuzun her zaman tertemiz olmasi.
Evlerin dizayni, balkonlarin keyifli koltuk ve divani, evler arasi yollarin renk renk cicekler, bitkilerle bezenmesi, terastaki restoranin manzarasi dikkat cekiyor.
Sahipleri sempatik insanlar, ince hesap pesinde degiller, kendileri burada yasamaktan nasil keyif aliyorsa kalanlarin da en az o kadar keyif alacagi sekilde sempatik bir atmosfer yaratmislar.
Cuneyt eski bir Finansbankci, Evrim de kimya muhendisi. 8 yil once islerini guclerini birakip Istanbuldan gelmisler.
Ciceklerden, kahvaltidaki muhtesem recellerden ve Fidanka surubundan Evrimin annesi sorumlu. Ben ki senede ya bir ya da iki kere recel yerim, burada her sabah mandalina recelini kahvaltinin olmazsa olmazi yaptim. Fidanka surubu ise visne-votka ve karanfil den olusan bir yasam suyu.

Kalkan tatilinin sonu geldi neredeyse, yarin Antalyaya geciyoruz. Fidankadan, dogadan memnun olmakla beraber bir daha Kalkana gelecegimizi sanmiyorum. Bizim yerimiz Kas, bir kez daha bunu anlamis bulunuyoruz. Fidankayi Kas'a isinlayabilir miyiz.....

Herseyin ingilizlere hitap etmesi bizi rahatsiz etti. Restoranlarda, ozellikle Aubergine ve Giranda'da guzelim malzemelerin ingiliz agiz tadina gore hazirlanacak diye heba edilmesi hayal kirikligina ugratti. Simdi denebilir ki begenmediysen kebapciya git, ama turk olanlarin da guzel bir ortamda kebaptan baska yemekler yemek istemesi anormal mi. Menude yazanlari anlamak icin ingilizce bilmek sart midir. ingilizce bilsen bilsen bile yemegin nasil hazirlandigini sormak kabahat midir, cahil ingilizlere shrimpi prawn olarak yedirsen bile bir turk olarak prawn yaziyorsa prawn getir demek kabalik midir......

Olumlu seyler de var. Uzerine atmaca gibi atilan esnaf yok Kalkanda. Patara ve Kaputasa yakin olmasi da cabasi.

nankorluk yapmayayim, cok guzel bir yer burasi.

tatile devam...

No comments:

Orada bir blog var uzakta, o blog benim blogumdur....